Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до кмета на Община

...
Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до кмета на Община
Коментари Харесай

Омбудсманът иска обяснение за драстичното нарастване на такса смет за пернишките села

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила рекомендация до кмета на Община Перник Станислав Владимиров и ръководителя на Общинския съвет Димитър Колев, в която желае отговор за аргументите, наложили фрапантното нарастване таксата за битови боклуци във всички села на територията на общината.
Повод за рекомендацията са тъжби на жители - притежатели на парцели в с. Рударци, оповестиха от пресслужбата на омбудсмана.
 Омбудсманът е срещу настояването нарастване на цените на тока Омбудсманът е срещу настояването нарастване на цените на тока
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) инж. Иван Иванов, в ко...
Жалбоподателите настояват, че таксата е избрана незаслужено,и неналичието на действително даване на услугата по събиране и транспортиране на отпадъците.
Посочени са съответни улици, които нямат асфалтово покритие и тротоари. Такава е ул. „ Марица “, на която в никакъв случай не е имало съдове за събиране на битовите боклуци, се споделя в жалбите.
Съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на общината, кметът дава отговор за обезпечаването на съдове за събиране на битовите боклуци и обезпечава условия за обслужването на жителите, показва Ковачева.
Реалното осъществяване на услугите е съществена причина за дължимостта на такса битови боклуци, счита още тя. и ръководителя на Общинския съвет съгласуван ли е размерът на такса боклук с действителните разноски по даването на услугата в съответните обитаеми места.
 Омбудсманът: Разпоредби в Правилника за активността на Министерство на вътрешните работи лимитират съществени права на жителите Омбудсманът: Разпоредби в Правилника за активността на Министерство на вътрешните работи лимитират съществени права на жителите
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати мнение до вътрешния министър Христо Терзийски, в което показва изрично противоречие с разпоред...
Ковачева упорства да бъде обезпечен нужният брой съдове за събиране на битови боклуци, както и да бъде потърсена опция за обезпечаване на средства за асфалтиране на ул. „ Марица “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР