Олмеките са най-ранната известна голяма предколумбова цивилизация в Мезоамерика. Много

...
Олмеките са най-ранната известна голяма предколумбова цивилизация в Мезоамерика. Много
Коментари Харесай

Археолози откриха нови две олмекски каменни глави

Олмеките са най-ранната известна огромна предколумбова цивилизация в Мезоамерика. Много малко се знае за тях, а техните съществуващи артефакти са още по-малко.Наскоро, в Мексико са открити два кръгли олмекски камъка, изобразяващи човешки глави. Твърди се, че тези камъни са на най-малко 2500 години.Камъните са огромни, като диаметърът им е 1,4 метра, а тежестта им е към 700 кг. И двете композиции върху тях са изпълнени в един жанр – изображение на човек, заемащ целия камък, виждат се кръстосани ръце, като в едната ръка има предмет, а краката са изобразени в профил на лицата.

 1 526x600 - Археолози откриха нови две олмекски каменни глави
Каменните барелефи са открити покрай река Усумасинта, на място сред устието на река Чакамакс и устието на река Сан Педро.Четете още: Тайнствената цивилизация на Олмеките и големите базалтови главиАрхеолозите допускат, че върху камъните са изобразени лицата на владетели в положение на “ритуален транс ” по време на гадателски церемонии. Твърди се, че по време на сеансите владетелите са правили с телата си избрани пози, с цел да влязат в транс и да получат духовна мощ.
Олмеките са населявали неголяма територия в днешно Мексико. Тяхната цивилизация стартира към 1600 година прочие н. е. и изчезва към 400 година прочие н. е.Олмекската просвета е цялостна с въпроси без отговори … Особено впечатляващи са големите им каменни глави, които те поставяли на разнообразни места, като монументи на владетели, паметни знаци или изображения на богове.

 2 544x600 - Археолози откриха нови две олмекски каменни глави
Археолозите са озадачени освен от размера на тези глави и високото равнище на умения на резбарите, само че и от странните черти на лицата, в които мнозина виждат негроидни черти, като доста необятен нос и дебели устни. В същото време очите на други олмекски глави са доста тесни, а носът не е необятен, което ги прави доста сходни на азиатците.

 3 - Археолози откриха нови две олмекски каменни глави
Поради всичко това има теории, че културата на Олмеките е била повлияна както от хора от Африка, по този начин и от Китай. Сходството на някои артефакти от олмеките и античен Китай също приказва в интерес на последната версия.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР