Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино
Коментари Харесай

Олимпийски шампион остава в медикаментозна кома

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров остава в медикаментозна кома, само че околните му са сигурни, че той ще преодолее заболяването. Това сподели пред ТАСС приятелят на Костомаров, повторен международен първенец и хореограф Максим Стависки.

На 10 януари сребърният медалист от Олимпиадата през 2002 година Иля Авербух заяви, че Костомаров е в реанимация. По-късно източник на ТАСС разкри, че фигуристът е в тежко положение в болница.

" Всички го поддържаме. Сигурен съм, че той ще се оправи и ще излезе от тази сложна обстановка. Роман е мощен човек, има мощен организъм. Няма огромни промени в неговия положение, той остава в медикаментозна кома. Някои неща са позитивни, други не ", сподели Стависки.

" Понякога би трябвало да четете вести от " достоверни източници " за " внезапното утежняване " на здравето му, което в действителност не е по този начин. Всеки път това е удар за околните му. Рома и аз ще се пързаляме още веднъж ", добави Стависки.

45-годишният Костомаров на зимната олимпиада в Торино завоюва златен орден дружно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на серията Гран При.

Стависки и Албена Денкова са двукратни международни първенци при танцовите двойки за България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР