Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров
Коментари Харесай

Костомаров е в съзнание и ще се бори за живота си

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров е в схващане, схваща всичко и е подготвен да се бори за живота си. Това сподели пред ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция,  сребърният медалист от oлимпийските игри и хореограф Иля Авербух.

" Всички поддържаме Роман. Наистина фамилията му минава през доста тежки тествания. Всичко, което можем да създадем, е да го поддържаме. Мога да кажа, че Рома е безусловно в схващане, схваща всичко, подготвен е да се бори, подготвен е да върви напред ", сподели Авербух.

" Ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме, че Роман освен живее пълностоен живот, само че и се връща на леда. Разбира се, би трябвало да се молим, тъй като има голям път напред. Но има светлина в края на тунела и всички ние се стремим към това ", добави Авербух.

На 10 януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.
 Състоянието на Костомаров е обезпокоително
Състоянието на Костомаров е обезпокоително

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне претърпя серия от ампутации

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР