Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров
Коментари Харесай

Авербух даде подробности за състоянието на Роман Костомаров

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров е в схващане, схваща всичко и е подготвен да се бори за живота си. Това сподели пред ТАСС сребърният медалист от oлимпийските игри и хореограф Иля Авербух.

" Всички поддържаме Роман. Наистина фамилията му минава през доста тежки тествания. Всичко, което можем да създадем, е да го поддържаме. Мога да кажа, че Рома е безусловно в схващане, схваща всичко, подготвен е да се бори, подготвен е да върви напред ", сподели Авербух.

“Ние вършим всичко допустимо за това Роман освен да живее пълностоен живот, само че и да се върне на леда. Разбира се, би трябвало да се молим, тъй като пред нас има дълъг път. Но има светлина в края на тунела и всички ние се стремим към това ", добави Авербух.

На 10 януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на единия крайник и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР