Олимпийският шампион по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов

...
Олимпийският шампион по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов
Коментари Харесай

Ивайло Маринов получи най-високото държавно отличие в областта на спорта Венец на победителя

Олимпийският първенец по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов получи през днешния ден най-високото държавно отличие в региона на спорта " Венец на спечелилия ". Наградата бе връчена на първенеца от спортния министър Красен Кралев, а мотивът е 60-годишнината на Ивайло Маринов. Кметът на Варна Иван Портних пък награди някогашния боксьор с плакет на общината.

“Ивайло Маринов е един от най-титулуваните и най-обичаните български спортисти, той е първият българин международен първенец по бокс, олимпийски първенец, нееднократен европейски шампион”, сподели министър Кралев.
Според него Маринов е човек, който е въодушевил стотици български младежи да се занимават със спорт. “Напълно справедливо през днешния ден имах достойнството да му връча " Венец на спечелилия ", което е най-голямото държавно отличие в региона на спорта”, сподели Кралев.

Той разяснява още, че в спортния комплекс " Черно море " през последните години са вложени доста средства. Кралев напомни, че зала " Владислав " е била изцяло реконструирана, а с план на община Варна е реконструирана подготвителната зала по баскетбол. Водим диалози с управлението на Обединени спортни клубове " Черно море ", с цел да може да се провиснал средства от министерството за реконструиране на покрива и топлоизолация и климатизация на зала " Христо Борисов ", както и за залата за повдигане на тежести в комплекса, сподели още министърът. С част от средствата ще бъде оправено и пространството пред залите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР