Олимпийските шампиони Теса Виртю и Скот Моър ще носят канадския

...
Олимпийските шампиони Теса Виртю и Скот Моър ще носят канадския
Коментари Харесай

Шампиони по фигурно пързаляне ще носят канадския флаг в ПьонгЧанг

Олимпийските първенци Теса Виртю и Скот Моър ще носят канадския байрак по време на церемонията по разкриване на зимните игри в ПьонгЧанг, разгласи Канадският олимпийски комитет (КОК). Те завоюваха златните медали в шампионата по фигурно пързаляне при танцовите двойки във Ванкувър преди осем години, а в Сочи останаха на второ място.

Виртю и Моър са съществени любимци за златните медали в ПьонгЧанг. Двамата си взеха двугодишна отмора след олимпиадата в Русия, само че са съвсем непобедими след завръщането си на леда. Те завоюваха всички шампионати през сезон 2016/2017 и купата в Гран при, а през предишния месец останаха на второ място зад французите Габриела Пападакис и Гийом Сисерон.

" Теса и Скот са първенци. Те постоянно са представяли Канада със мощ и грациозност. Те са двама от най-видните ни посланици в олимпийското придвижване и са уважавани от всички техни съотборници и почитатели. Поздравяваме ги. Те ни карат да се гордеем с достиженията им ", съобщи президентът на КОК - Трисия Смит.

Виртю и Моър ще бъдат първата двойка, която ще носи канадския байрак на разкриване на олимпийски игри. Делегацията на страната се състои от 230 спортисти, които ще излязат на олимпийския стадион в Република Южна Корея на 9-и февруари.
OH CANADA! What an incredible honour. Thank you for the extraordinary opportunity to carry the flag into the Opening Ceremony at the 2018 Olympic Winter Games in PyeongChang. We hope to make you proud. pic.twitter.com/PT2znkj62h
— Tessa Virtue (@tessavirtue) January 16, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР