Олимпийските квалификации за състезанията по маратон и спортно ходене може

...
Олимпийските квалификации за състезанията по маратон и спортно ходене може
Коментари Харесай

Олимпийските квалификации за в маратона и спортното ходене може да започнат от септември

Олимпийските квалификации за надпреварите по маратон и спортно вървене може да стартират още веднъж от 1 септември, три месеца по-рано от оповестеното, оповестиха от Световната атлетика.

Въпреки това, квалификациите за всички останали дисциплини в леката атлетика за Игрите в Токио през идната година ще бъдат прекъснати до 30 ноември, както е планувано в началото, се споделя още в известието.

Квалификациите бяха прекъснати при започване на април поради пандемията от ковид, която докара до отсрочване на Игрите с една година. Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу съобщи, че смяната за маратона и спортното вървене е нужна заради неналичието на благоприятни условия за квалификации.

" Повечето от огромните маратони към този момент са анулирани или отсрочени до края на тази година и развиването на пандемията затруднява прогнозирането дали тези, планувани за първата половина на идната година, ще могат да се състоят ", сподели Коу.

Организаторите на Лондонския маратон, който би трябвало да се организира на 4 октомври, са готови да оказват помощ на спортистите от целия свят да пътуват за събитието, с цел да покрият олимпийски норматив. Световната атлетика работи и с уредниците на маратона в Абу Даби, плануван за 11 декември, с цел да ревизира дали те могат да предложат сходни благоприятни условия, а също така се надява да има най-малко две надпревари по спортно вървене сред септември и ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР