Олимпийските игри са най-голямото спортно събитие, което има своя ефект

...
Олимпийските игри са най-голямото спортно събитие, което има своя ефект
Коментари Харесай

Тези Олимпийски игри няма да са като другите

Олимпийските игри са най-голямото спортно събитие , което има своя резултат освен върху спортния свят, само че и върху общностите, стопанската система и околната среда. Тази година хазаин ще е Токио, а уредниците се надяват позитивното въздействие да се усети и доста по-надалеч.

Мотото, под което ще се проведат 32-те Летни олимпийски игри, е " Да бъдем по-добри дружно. За планетата и за хората " . Заедно с него идват и някои промени и цели, които откриваме на уеб страницата на събитието.

Вече стана ясно, че олимпийските спортисти ще спят на кревати от картони, които са съвсем изцяло рециклируеми.
 Токио, Олимпийските игри 2020 и картонените кревати, на които ще спят спортистите
Картонените кревати на олимпийските спортисти

С какво ще ни изненадат японците

А това е единствено една дребна стъпка в посоката, която уредниците са си начертали. Те се афишират в поддръжка на интернационалните цели за стабилно развиване и се надяват да дадат добър образец на света.

Токио 2020 има Кодекс на резистентност, включващ редица ограничения, чиято цел е да контролират резултата от спортното събитие върху околната среда.

Сред тях са икономията на сила и потреблението на такава от напълно възобновими източници, поддържайки концепцията за нулеви въглеродни излъчвания. Захранването ще става със слънчеви панели.
 Снимка 461920

Олимпийското населено място в Токио ще бъде построено на правилото " Град в природата/Природа в града " . Ще се сътвори удобна градска среда, само че в естетика с природата.

Основна цел на уредниците е и понижаваме на боклука, неговото преработване и повторна приложимост. Навсякъде ще бъдат сложени контейнери за разделно събиране. Освен понижаване на опаковъчните материали, цел е и намаляването на количеството хранителни боклуци.
 Снимка 461916

Ефективното потребление на водните запаси също е от значително значение, като ще се подчертава върху оборудванията за пречистване на дъждовна и рециклирана вода.

Пластмасата също е огромен зложелател, против който Токио 2020 застава. Затова и подиумите за награждаванията ще са основани напълно от рециклиран пластмасов боклук, събран от морета и океани.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР