Олимпийската шампионка Сидни Маклафлин подобри собствения си световен рекорд на

...
Олимпийската шампионка Сидни Маклафлин подобри собствения си световен рекорд на
Коментари Харесай

Сидни Маклафлин счупи собствения си световен рекорд на 400 метра с препятствия

Олимпийската шампионка Сидни Маклафлин усъвършенства личния си международен връх на 400 метра с трудности за дами по време на шампионата на Съединени американски щати по лека атлетика в Юджийн.

22-годишната Маклафлин завоюва финала с време 51.41 секунди и усъвършенства досегашното си върхово достижение от 51.46, което сложи на Олимпиадата в Токио предходната година.

Запитана от кореспонденти по какъв начин ще отпразнува върха, Маклафлин отговори шеговито: "Ще хапна същинска храна, стига с тези зеленчуци. Искам чийзбургер, палачинки ".

В последното си присъединяване на шампионата на Съединени американски щати по лека атлетика в кариерата си най-титулуваната лекоатлетка Алисън Феликс приключи шеста в бягането на 400 метра с 51.34 секунди. Първа финишира 19-годишната колежанка Талита Дигс с 50.22 секунди.

Но фокусът бе върху 11-кратната олимпийска и 18-кратна международна медалистка Алисън Феликс, която приключва кариерата си в края на сезона, а последното й съревнование се чака да бъде в родния й Лос Анджелис през август.

"Мисля непрестанно какво следва оттук-нататък. За първи път не чувствам предпочитание да се боря за победа на пистата. Мисля, че съм в добра позиция да вземам участие на смесената щафета на Световното другия месец ", сподели Феликс.

При мъжете на 400 метра завоюва Майкъл Норман с най-хубав резултат в света за сезона - 43.56 секунди.

Най-добро време за сезона даде и международната рекордьорка Кендра Харисън във финала на 100 метра с трудности - 12.34 секунди.

Шампионатът в Юджийн е и подготовка за Световното състезание на същата писта другия месец, като първите трима във всяка дисциплинираност се класират за шампионата на планетата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР