Олимпийската шампионка от ПьонгЧанг 2018 в спускането София Годжа спечели

...
Олимпийската шампионка от ПьонгЧанг 2018 в спускането София Годжа спечели
Коментари Харесай

Годжа ги би с една щека

Олимпийската шампионка от ПьонгЧанг 2018 в спускането София Годжа завоюва днешния супергигантски слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Санкт Мориц (Швейцария), макар че загуби една от щеките си по време на надпреварата. Италианката приключи с време 1:12.96 минути, изпреварвайки с 0.01 секунди сънародничката си Федерика Бриньоне.

Годжа би трябвало да бъде поздравена за нападателния си жанр на каране по време на цялото 1.95-километрово трасе, в чиято долна част изпусна щеката от лявата си ръка. Но все пак тя се поздрави със седмата си победа в Световната купа. През предходната година тя завоюва златото в спускането на олимпиадата в Пьончан и сребро в Супер-Г на международното състезание в Оре (Швеция) през февруари.

Трета се подреди носителката на Световната купа и лидерка все още в генералното класиране Микаела Шифрин (САЩ), която остана на 13 стотни от победителката. След днешния старт отпред в генералното класиране остава Шифрин с 532 точки, пред Виктория Ребенсбург (Германия) с 261 и Федерика Бриньоне с 241. Ребенсбург приключи през днешния ден 10-а, на 96 стотни от лидерката. Днешната победителка Годжа е на 7-о място със 186.

При мъжете поради мощен вятър и изобилен снеговалеж слаломът от Световната купа във Вал д,Изер (Франция) бе анулиран. Там с 20-ти номер трябваше да започва Алберт Попов. Началният час бе променян няколко пъти, само че времето не се оправи. Също по този начин беше открита и остаряла писта, на по-ниска надморска височина, с цел да се опита там съревнование. Според последната инфорвация слалома с Алберт ще се организира на следващия ден от 10,30 ч (б.в) и 13,30 ч. Евроспорт 1 и Българска национална телевизия 3 ще излъчат директно надпреварата.

Очаква се уредниците да преценяват дали в неделя да се кара слалом, а не планувания по стратегия великански слалом и коя дисциплинираност ще бъде анулирана дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР