Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците

...
Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците
Коментари Харесай

Спортни легенди приветстваха олимпийските надежди на България в Албена

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска прелестно изненада с наличието си участниците в тазгодишния олимпийски юношески летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и ръководител на федерацията по биатлон бе измежду формалните посетители, разкрили събитието тази заран. Участниците бяха поздравени още от Любомир Ганев – вицепрезидент на БОК и президент на БФ волейбол, Белчо Горанов – ген. секретар на БОК, Анатоли Илиев – дълготраен уредник на Фестивала, Денис Тахиров – представител на домакините от КК Албена и Бончо Бонев от Варна – представител на спортните клубове.

Любо Ганев приветства участниците от името на президента на БОК Стефка Костадинова и им пожела триумфи и хубави мигове по спортните арени.

„ Вълнувам се и се веселя, че сме още веднъж дружно все пак, което преживяхме в последните месеци. Желая ви да сте живи и здрави и да имате приятни преживявания със своите връстници тук на Фестивала, “ сподели в обръщението си Горанов. Твърде прочувствено бе посланието към младите от Катя Дафовска. „ Мотивирайте се да преследвате фантазиите си. Спортът учи на доста хубави неща, а посредством него можете да опознаете и обиколите света, “ сподели още Дафовска, преди да даде доста подписи и да се снима със свои фенове.

„ Въпреки измененията, още веднъж сме тук дружно, с цел да покажем, че спортът е най-хубавото средство да се върнем бързо към естествения живот. Това е един многолик фестивал и сме окуражени всяко лято да го надграждаме с рекорден брой участници и спортове, “ съобщи Анатоли Илиев. Последва химнът на България и издигане на националния байрак от плувкинята от Варна Мартина Димитрова, асистирана от плувеца от Русе Мартин Стефанов и шуменския баскетболист Стефан Костадинов.

В 13-ото издание на Фестивала „ Олимпийски очаквания “ в Албена вземат участие 412 млади гении, родени сред 2002 и 2006 година Състезанията се организират в първокласните и чудесно готови спортни арени на комплекса, който през предходната година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата „ Европейски курорт на спорта “. Това лято надпреварите се провеждат в 7 типа спорт, като за първи път има съревнования по бадминтон.

Останалите спортове са лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване. Тази година като доста мощни се обрисуват шампионатите по тенис на маса и бадминтон. Със сигурност още веднъж футболът ще провокира мощни страсти и ще бъде измежду най-атрактивните съревнования. В леката атлетика най-многобройно наличие декларират още веднъж представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта.

В плуването най-вече участници са записани от школата на Черно море и Семеен кодекс Бриз от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са декларирани по тимове от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са показани с един отбор. За втора поредна година в плажния волейбол се включват тимове от Сопот, този град ще има присъединяване и в кросовите бягания. По традиция фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България “.

От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР