Олимпийската и европейска шампионка Хана Йоберг (Швеция) спечели титлата в

...
Олимпийската и европейска шампионка Хана Йоберг (Швеция) спечели титлата в
Коментари Харесай

Йоберг взе титлата на 15 километра, българките извън първите 50

Олимпийската и европейска шампионка Хана Йоберг (Швеция) завоюва купата в самостоятелната конкуренция на 15 километра на Световното състезание по биатлон на родна земя в Йостерсунд. Йоберг финишира за 43:10.4 минути, откакто беше съвършена при четирите си стрелби. Така тя взе първи самостоятелен орден в кариерата си от Световен шампионат. Втора на 23.6 секунди приключи Лиза Витоци (Италия), откакто също смъкна всичките 20 цели. С бронза се окичи французойката Жюстин Бреза, която направи един пропуск и приключи на 32.5 секунди след победителката.

Защитаващата купата си от Хохфилцен 2017 Лаура Далмайер (Германия) се подреди четвърта на 39.5 секунди и не съумя да завоюва трети следващ орден на шампионата в Йостерсунд след бронзовите оценки в спринта и в преследването до момента. Паулина Фиалкова (Словакия) смъкна първите 19 цели, само че пропусна последния си изстрел и в последна сметка остана пета с пасив от 45.5 секунди. Българките приключиха отвън първите 50.

Даниела Кадева се показа най-добре, като се класира 54-а на 5:37.2 минути с три пропуща. Емилия Йорданова се подреди 68-а на 7:33.8 минути, а Десислава Стоянова финишира 72-а на 7:46.1 минути, откакто двете направиха по 4 неточности при стрелбата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР