Олимпиакос победи Панатинайкос с 68:66 във Вечното дерби в Гърция.

...
Олимпиакос победи Панатинайкос с 68:66 във Вечното дерби в Гърция.
Коментари Харесай

Фантастичен Везенков в дербито на Гърция

Олимпиакос победи Панатинайкос с 68:66 във Вечното дерби в Гърция. Мачът бе от осмия кръг в локалното състезание. Най-добрият български баскетболист Александър Везенков поведе своя отбор, откакто означи 22 точки и овладя 7 битки, с което се трансформира в " Играч на мача ".

Мачът доста равностойно, сходно на упованията. Като след пет минути игра резултатът беше 13:10. След това последва серия от 11:4 за Олимпиакос, който поведе с 24:14 в края на първата четвърт. ПАО обаче бе твърдо решен да не се дава на безконечния си противник и отговори със страхотна игра в отбрана през втората част, която бе извоювана от „ зелените “ с 24:11.

Третият интервал изобилства с обрати в резултата, а най-голямата разлика бе две точки за един от двата отбора. Така преди началото на последната част Олимпиакос водеше с 49:48. „ Червено-белите “ съумяха да поведат с 62:57 броени минути преди края и съумяха да запазят задатъка си и да завоюват с 68:66.

Саша Везенков бе най-полезен за Олимпиакос, откакто означи 22 точки, хвана 7 битки и даде 2 асистенции за малко под 38 минути на паркета. Мустафа Фол добави 17 точки и улови 9 топки.

За Панатинайкос Дуайн Бейкън означи 20 точки, а Парис Лий и Нейт Уолтърс прибавиха по 13 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР