Олена Зеленска изрази възхищение и благодарност към своите сънароднички и

...
Олена Зеленска изрази възхищение и благодарност към своите сънароднички и
Коментари Харесай

Олена Зеленска пред People: Жените са армията на Украйна

Олена Зеленска изрази удивление и признателност към своите сънароднички и значимата им роля в съпротивата против съветската инвазия, написа People.

„ В Украйна има 2 милиона повече дами, в сравнение с мъже. Напоследък тази статистика придобива цялостния си смисъл “, споделя Зеленска пред френския вестник Le Parisien в изявление, оповестено в понеделник.

„ Нашата опозиция, както и бъдещата ни победа, също има изключително женствено лице. “ „ Жените се бият в армията, те са записани в териториалната защита, те са основата на мощно доброволческо придвижване за доставяне, доставки и изхранване “, споделя още Олена, която се омъжва за президента на Украйна Володимир Зеленски през 2003 година

Пред Le Parisien Зеленска твърди, че Брижит Макрон е една от първите, които се се отзовали на апела на украинката при започване на войната - за помощ на към този момент над 3,5 милиона бежанци.

„ Когато Русия атакува Украйна и нашите хора започнаха да търсят безвредно място, помолих за поддръжката на първите дами на света “, сподели тя пред Le Parisien. „ Призивът ми беше чут. Бих желала да благодаря на всички европейци, които в този момент оказват помощ на нашите хора – които приютяват, хранят, предизвикват. Предполагам, че и на вас ви е мъчно. Подобно на нас, вие не бяхте подготвени за това. Толкова доста травмирани хора във вашите страни. Но методът, по който реагирахте...заслужава груповата Нобелова премия за мир! Украинците са прелестни и доста признателни хора. Нашите деца в никакъв случай няма да не помнят какво вършиме за нас. “

„ Сълзите ги имаше и продължава да ги има, когато виждам нашите жертви, мъртви деца, фамилии, убити или заровени под руините на личните си домове. Няма по какъв начин да ги сдържим “, признава още Олена пред Le Parisien.

„ Но няма суматоха. Паниката се появява, когато не знаете какво да вършиме. И знам чудесно какво би трябвало да създадем, и украинският народ също го знае. Нашият проект е да защитим украинците и да спечелим. “

Зеленска е потърсила поддръжка от брачната половинка на Макрон и Агата Корнхаузер-Дуда, брачна половинка на полския президент Анджей Дуда, с цел да могат да изтеглят заболели деца.

„ Когато стана ясно, че е невероятно да се лекуват онкоболни деца в бомбоубежищата, незабавно потърсихме решение “, споделя Олена.

Първите дами дават начало на това, което Зеленска назовава „ конвои на живота “ и „ същинска избавителна интервенция “, довеждаща дребни пациенти в Лвов в Западна Украйна, където медицинските им досиета се превеждат на разнообразни езици, а децата са прегледани от лекари, преди да бъдат трансферирани в сигурност отвън страната.

Източник: woman.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР