Олаф Шолц, който трябва тази седмица да наследи Ангела Меркел

...
Олаф Шолц, който трябва тази седмица да наследи Ангела Меркел
Коментари Харесай

Невиждано досега в Германия! От какъв пол ще са новите министри

Олаф Шолц, който би трябвало тази седмица да наследи Ангела Меркел като немски канцлер, разгласи първото държавно управление на страната с еднакъв брой дами и мъже.

Дамите даже поемат основните министерства в областта на сигурността, заяви Франс прес. Равенството е значимо за мен и ето за какво от 16 министри ще има осем мъже и осем дами ", означи Шолц, който дефинира себе си като " феминист ".

Зелените, сътрудници в идното съдружно държавно управление, показаха съпредседателката си Аналена Бербок за външен министър. Кристин Ламбрехт от СДП, до момента министър на правораздаването, пъл ще поеме министерството на защитата.

" Всички задгранични задачи ще бъдат непрестанно преразглеждани ", настоя Ламбрехт пред кореспонденти след провалянето на НАТО в Афганистан, като прикани всяка интервенция да има " ясна тактика за излизане ". Депутатката Нанси Фаезер ще стане първата жена министър на вътрешните работи на Германия, изтъквайки, че нейният главен приоритет ще бъде оправянето с " най-голямата опасност за страната: десния екстремизъм " след поредност от кръвопролитни крайнодесни офанзиви.

Социалдемократическата партия на Шолц спечели парламентарните избори на 26 септември, а предишния месец подписа съглашение за съставяне на коалиция със Зелените и подкрепящите бизнеса Свободни демократи. Очаква се кабинетът да бъде публично определен от Народното събрание в сряда.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР