Окупаторите обявиха неочакван почивен ден в Запорожката атомна електроцентрала. На

...
Окупаторите обявиха неочакван почивен ден в Запорожката атомна електроцентрала. На
Коментари Харесай

Обявиха изненадващо почивен ден за Запорожката АЕЦ, Киев очаква провокации

" Окупаторите оповестиха непредвиден " почивен ден " в Запорожката атомна електроцентрала. На 19 август в Запорожката АЕЦ ще бъде единствено експлоатационният личен състав. На всички останали чиновници ще бъде неразрешено да влизат. Известно е също, че представителите на " Росатом ", които в последно време са били непрестанно в централата, незабавно са напуснали територията на оборудването ". За това оповестява Главното разследващо ръководство на Украйна, изразявайки паника, че най-вероятно Русия готви провокации.

Украинското разузнаване също отбелязва, че по същото време съветското министерство на защитата е декларирал, че украинските въоръжени сили сякаш приготвят " терористичен акт ". В отчета се споделя, че по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Украйна се приготвя провокация на високо ниво, с цел да се упрекна Русия за породеното злополучие.

" Според наличната информация излиза наяве, че след огромния обстрел на атомната електроцентрала в Запорожие окупаторите могат да " вдигнат залозите " и да провеждат същинска терористична офанзива против най-големия нуклеарен обект в Европа по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации в Украйна ", обявиха от Главното ръководство на разузнаването.

Днес, 18 август, личният състав на Запорожката атомна електроцентрала прикани света да не позволява непоправимото поради безотговорността и безумието на съветските окупатори.

На 11 август украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че има убеденост, че траекторията на крилатите ракети, с които Русия обстрелва територията на Украйна, не минава инцидентно над украинските атомни електроцентрали. Според президента обаче Русия може да провокира най-голямата радиационна повреда в историята в Запорожката атомна електроцентрала.

Опасенията на Володимир Зеленски напълно не са без съображение, защото през август съветските нашественици обстрелваха няколко пъти окупираната Запорожка АЕЦ. Освен това окупаторите са разположили и боен склад в централата и са скрили тежка артилерия сред нуклеарните блокове, настояват осведомени с тематиката източници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР