Окръжният съд във Велико Търново постанови най-тежката мярка задържане под

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови най-тежката мярка задържане под
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса ковчег остава в ареста

Окръжният съд във Велико Търново постанови най-тежката мярка " задържане под стража " за турския водач, който провокира на 6 август тежката злополука с румънски туристически рейс. Решението по искане на Окръжната прокуратура в остарялата столица, под чието наблюдаване се води следствието за нещастието, оповестява БГНЕС.
 Джингиз Джан БГНЕС
От прокуратурата настояха лидерът да остане зад решетките, защото не е български жител и може да се укрие , а Турция не е страна от Европейски Съюз, и няма конвенция за екстрадиция. Той е единственият обвинен по делото и ще дава отговор за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице при нарушение на разпоредбите за пътно придвижване .
 Джингиз Джан БГНЕС
" Налице са задоволително доказателства, че Джан е създател на действието . Разпитани са трима очевидци от автомобила, който е бил паркиран на отбивка, както двама от оживелите в злополуката туристи. Всички настояват, че рейсът се е движил с извънредно висока скорост. Свидетелите от паркираният край пътя автомобил - Мюмюнов и Рашев декларират, че Джан ги е уговарял да не споделят, че той е карал рейса, и по този начин да прикрият действието ", изясни областен прокурор Илиян Благоев.

Пред съда бранителят Георги Николов настоя Джингиз Джан да бъде пуснат под домакински арест или да му бъде наложена парична гаранция. Съдът обаче постанови най-тежката мярка.
 Джингиз Джан БГНЕС
" Осъзнавам какво съм направил и скърбя. Сринат съм душевен. 10 години пътувам по този маршрут, знам пътя съвсем наизуст. Аз предизвиках тази злополука, тъй като на пътя имаше кола и хора до нея ". Това изплака пред съда в Търново 35- годишният Джингиз Джан , карал рейса от жестоката злополука край село Куцина, написа. 
 Джингиз Джан БГНЕС

" Ако съм желал да избягам, можех да го направя по някакъв метод от мястото на злополуката, само че аз останах, желаех да се обадим на 112, помагах на потърпевшите, съобщи Джан. Той и юристът му настояха за домакински арест или парична гаранция. Предстои съдът да се произнесе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР