Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишния Константин

...
Окръжният съд във Варна даде доживотен затвор на 53-годишния Константин
Коментари Харесай

Доживотен затвор на подсъдимия за убийството на DJ Teddy

Окръжният съд във Варна даде пожизнен затвор на 53-годишния Константин Б. за преднамерено ликвидиране на DJ Teddy, осъществено в съучастничество с неустановено лице. Това оповестиха пресцентъра на правосъдната институция.

Другият обвиняем по делото - 50-годишният Григор К., упрекнат че като подстрекател, съзнателно е склонил Константин Б. посредством обещаване и предоставяне на полза – 20 000 евро, с цел да извърши закононарушението беше оневинен и освободен от петчленния състав на съда.

Частично бяха почетени и гражданските искове на потърпевшите близки на жертвата. Констатин Б. е наказан да заплати 140 000 лв. на сина на DJ Теди, 100 000 лв. на неговата майка и 100 000 лева на наследниците на татко му, умрял предходната година. Осъденият дължи и 70 000 лева на брата на убития, както и 55 000 лв. на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието.

Убийството беше осъществено на 26 февруари 2015 година към 22:00 часа, напомнят от съда. Тодор Тодоров, прочут като DJ Teddy, бил причакан пред блока, в който живеел, и намушкан смъртоносно няколко пъти с нож в региона на гърдите. Вследствие на нанесените със забележителна мощ и акуратност удари, гибелта на 45-годишния диджей настъпила съвсем незабавно. Според обвинителния акт закононарушението е осъществено с особена свирепост, а като претекст на подбудителя се сочи „ любовен триъгълник “.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, до момента в който прокуратурата не упрекна 53 годишния мъж след резултатите от направената ДНК експертиза в Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР