Окръжният съд в Шумен започна разпит на свидетели по делото

...
Окръжният съд в Шумен започна разпит на свидетели по делото
Коментари Харесай

Свидетели на ада “Хитрино” още вадят стъкла от телата си

 trsh1604-3a  trsh1604-3  trsh1604-4
Окръжният съд в Шумен стартира разпит на очевидци по делото “Хитрино” в понеделник, откакто в предходните съвещания беше изгледан видеоматериал и бяха изслушани аудиозаписи. Бяха разпитани 12 души, живяли в най-близките къщи до гърмежа и от разказите им пъкълът на съдбовния 10 декември 2016 година безусловно оживя в правосъдната зала.

“След повече от година още имам непознати тела в крайниците, появи се стъкло от крайници ми, лекари го извадиха. Жена ми ослепя, 7 интервенции минаха и не проглежда”, описа Рушен Хасан. Той е брачен партньор на фризьорката Невин, която е измежду най-тежко ранените. Няма да дава показания, страните се споразумяха най-тежките случаи и част от движимостите лица да не бъдат разпитвани.

Медици извадили 10-сантиметрово стъкло и от гърдите на Фейме /65г./, тя още има проблеми със слуха. Семейството й живее на фургон и при родственици, къщата им се ремонтира.

Инвалидът Николай Цачев пък, който е в Старческия дом в Шумен, пристигна с две патерици и приказва седнал пред съда. Не се сдържа и си потегли с думите “Дано има правораздаване и да няма повече такива джигити!” Думите му бяха към двамата обвинени основния ватман Димитър Михнев /42г./ и помощникът му Радослав Петков /61 г./. Последният си води прецизни мемоари на всяка казана дума в правосъдната зала.

От покъртителните разкази в залата на Рейханя Рагуб – по-голямата от двете сестри, изгубили родителите си, й прилоша. Решено беше да не приказва, а да се прочетат нейни показания. Свидетелите разказват по собствен метод претърпяното – усетили нещо като земетръс, видяли червено-синя светлина през прозорците, усетили миризмата на изтеклия газ и това ги събудило, други видяли по какъв начин рухват здания пред очите им.

Във вторник делото продължава с разпит на още очевидци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР