Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 40-годишния Николай Христов,

...
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 40-годишния Николай Христов,
Коментари Харесай

Мъжът, който застреля трима свои роднини в Рогош, остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 40-годишния Николай Христов, който след скандал с родственици простреля чичо си и двамата си първи братовчеди. Инцидентът стана в събота в пловдивското село Рогош. След случката Христов се укри при родственици.

В правосъдната зала юристът му съобщи, че прокуратурата води следствието едностранно. Преди да създаде смъртоносните изстрели Христов е бил атакуван в дома си от убитите мъже с железни пръти. В къщата е била и малолетната му щерка, споделиха още от отбраната.

От Окръжния съд обаче решиха, че има риск мъжът да извърши друго закононарушение и го задържаха за непрекъснато. За тройното ликвидиране той може да получи до 20 години или пожизнен затвор. А по тази причина, че е имал и съхранявал нелегално оръжие, пушка, с която е създал изстрелите, предстои на друго наказване - от 2 до 8 години.

Кавгата сред двете семейства в Рогош датира от 2009 година, а в основата ѝ е заможен спор. За влошените взаимоотношения с околните си Николай Христов неведнъж е алармирал в полицията и прокуратурата.

Текст: Николай Райшинов










Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР