Окръжният съд в окръг Хенепин, Минесота, осъди бившия полицай Джей

...
Окръжният съд в окръг Хенепин, Минесота, осъди бившия полицай Джей
Коментари Харесай

3,5 години затвор за полицай за смъртта на Флойд

Окръжният съд в окръг Хенепин, Минесота, осъди някогашния служител на реда Джей Александър Куенг на три години и половина затвор за присъединяване му в смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 година Това заяви Си Ен Ен.

В него се напомня, че 29-годишният Куенг е държал Флойд в легнало състояние, до момента в който някогашният служител на реда Дерек Човин е поставил крайник на врата на афроамериканеца, вследствие на което той е починал от задушаване. Преди това Човин е наказан на 22,5 години затвор. През октомври тази година Куенг се признава за отговорен в помагачество.

Смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше арестуван по съмнение, че е употребявал подправен чек за 20 $ в супермаркет, провокира всеобщи митинги против полицейската грубост.

Демонстрациите прераснаха в улични вълнения, по време на които протестиращите палеха магазини и коли. Протестите и протестите последователно се популяризират и в други градове. Двадесет и девет души са убити. Повече от 14 000 протестиращи бяха задържани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР