Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и

Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и ...

Затвор за братя, били и ограбили инвалид в монтанско


Окръжният съд в Монтана наказа с по 1 година и 6 месеца затвор ефективно двама братя, били и ограбили жител на село Славотин с физически увреждания. Това стана след подписано споразумение между прокуратурата и защитата на братята с инициали Г. М. И. и Е. М. И. за горепосочените наказания.

Според доказателствата по делото на 23 март т. г. около час след полунощ 30 годишният Е. И. заедно с брат си -39 годишният Г. И., при условията на опасен рецидив нападнали в дома му в Славотин 52-годишния С.Л. А. , нанесли му побой и му откраднали 80 лева.

На следващия ден полицаите разкрили и задържали нападателите, които били разпознати и от пострадалия. Г. И. и Е. И. са криминално проявени, по-възрастният е излязъл от затвора през октомври 2019 г, а Е.И. има четири присъди за различни престъпления, едната от които е ефективно лишаване от свобода. Пред съда двамата подсъдими се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за всеки от тях.

Източник: trud.bg