Окръжният съд в Кюстендил постанови отнемане в полза на държавата

...
Окръжният съд в Кюстендил постанови отнемане в полза на държавата
Коментари Харесай

Съдът отне имущество за 2,5 млн. лв. на братя Галеви |

Окръжният съд в Кюстендил постанови лишаване в интерес на страната на имущество за 2,5 млн. лева на така наречен братя Галеви. Ангел Христов и Пламен Галев са наказани за основаване на проведена незаконна група и рекет през 2012 година Те се укриха и от 9 година са оповестени за интернационално търсене.

Искът на Комисията " Кушлев " бе за 4,250 млн. лева Процесът продължи 8 година, през които бяха извършени над 30 правосъдни съвещания.

Съдебният състав приема, че въз основа на съдържащите се по делото доказателства може да се направи основателно съмнение за съществуването на косвена връзка сред незаконната активност на Пламен Галев и Ангел Христов и добитото от тях имущество, заяви БНР.

Те са наказани за тежки умишлени закононарушения - първият като началник, а вторият като участник във въоръжена  проведена незаконна група, основана за изнудване.

" Очевидно е, че се отнася се за тежки умишлени закононарушения, които са користни по своя темперамент, и с които се генерират обилни парични приходи. Тези приходи са били прикривани с реализирането на разпоредителни покупко-продажби на сдружения, регистрирани в офшорни зони ", написа в претекстовете съда.

Съдът счита за основателни настояванията за лишаване в интерес на страната от Пламен Галев и брачната половинка му и от Ангел Христов и брачната половинка му на движими движимости и недвижими парцели, както и настояванията за лишаване в интерес на страната от Пламен Галев и от Ангел Христов на притежаваните от тях дружествени дялове и продажба на дружествени дялове.

Съдът лишава в интерес на страната парцелите, дружно с посочените в тях здания - голям по повърхност и здания комплекс, благосъстоятелност на братя Галеви и техните съпруги в село Ресилово, Община Сапарева баня. Не се лишава оръжието на Галеви.

Докато вървеше делото, в коридорите на съда се разясняваше, че на името на братя Галеви не се води нищо, а на компании и съдружници на Сейшелите, а активите им са на Британските острови.

Решението предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд в двуседмичен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР