Окръжният съд в Кюстендил измени мярката за неотклонение от „домашен

...
Окръжният съд в Кюстендил измени мярката за неотклонение от „домашен
Коментари Харесай

Срещу рекордните 6 000 лв. дупничанин излезе на свобода

Окръжният съд в Кюстендил промени мярката за неотклонение от „ домакински арест “ в „ парична гаранция “ в размер на 6000 лв. във връзка с 42-годишния Р.М. от Дупница, оповестиха от съда. Мъжът беше притеглен като обвинен от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за държане на акцизни артикули – цигари без бандерол, и разпространяването им най-вече на територията на областите Благоевград и Кюстендил (престъпления по член 321 и член 234, алинея 2 от НК).

Четирима бяха арестувани на 31 май и на 1 юни при профилирана полицейска интервенция на чиновници от бранш БОП – Благоевград под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. В хода на дейностите по следствието бяха осъществени 21 претърсвания на адреси и коли и персонални обиски. Иззети са 9760 кутии с цигари, 11 мобилни апарата и СИМ карти, 16 890 евро, 64 920 лв..

Считано от 2 юни, с определение на Специализирания углавен съд обвиненият Р.М. е с мярка за неотклонение „ домакински арест “, като същата мярка „ домакински арест “ е взета и по повод Цветан Видински, презисент на „ Марек” /Дупница/.

Съдът е счел, че и към сегашния миг продължава да съществува обосновано съмнение, че обвиненият е взел участие в инкриминираните действия, само че действителната заплаха да извърши закононарушение не е със същия интензитет, както при вземането на първичната мярка за неотклонение, защото е изключена вероятността да повлияе на следствието.

Обвиняемият е неосъждан, не е с висока степен на социална заплаха, грижи се за малолетно дете. Трудово ангажиран е и се е открил непрекъснато в Дупница, написа още в претекстовете на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението, с което мярката за неотклонение във връзка с обвинения Р.М. от Дупница се променя от „ домакински арест “ в „ парична гаранция “, предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София в тридневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР