Окръжният съд в Кърджали отложи за 22 ноември делото на

...
Окръжният съд в Кърджали отложи за 22 ноември делото на
Коментари Харесай

Отсъствието на свидетели отложи делото за катастрофата с участието на Лютви Местан |

Окръжният съд в Кърджали отсрочи за 22 ноември делото на някогашния ръководител на Движение за права и свободи и създател на партия ДОСТ Лютви Местан поради неявяването на двама очевидци.

Делото е за тежката злополука от 14 април 2019 година на разклона при момчилградското село Загорско, при която почина 6-месечно бебе. Местан и бащата на детето са обвинени за случая.

Днес в съда се е явил единствено един от тримата призовани очевидци. Местан участва на съвещанието, само че не пристигна бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, управлявал фамилния автомобил при настъпилата злополука, и частните обвинители - потърпевшото семейство.

Свидетелят бе разпитан, а пред магистратите бе изложена и техническа експертиза за проучване на достоверността на направени по случая видеозаписи.

Заседанието пропуснаха очевидците - двама лекари, което стана причина бранителите на Местан да изискат да не бъдат прегледани направените петорна автотехническа и седморна сложна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

По думите на юрист Нацко Дойчев лекарите са директни очевидци на част от случая, тъй като са оказали първа помощ на починалото бебе. Защитникът означи, че показанията на въпросните доктори не участват в направената сложна експертиза, а техните показания са от значително значение за хода на делото, с цел да бъде допълнена в елементи картината и избрана точната причина за гибелта на пеленачето.

След малко заседание съдиите взеха решение да уважат настояването на отбраната. На идващото заседание ще бъдат разпитани лекарите, след което движимостите лица да показват резултатите от направените експертизи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР