Окръжният съд в Добрич за втори път отказа да измени

...
Окръжният съд в Добрич за втори път отказа да измени
Коментари Харесай

За втори път съдът отказа да измени мярката за неотклонение на наркодилър

Окръжният съд в Добрич за повторно отхвърли да промени мярката за неотклонение на разследван за държане на опиати за разпространяване. Мъжът е притеглен като обвинен за това, че на 18 юли т.г., в Балчик, без съответно позволение, в съучастничество с още един причинител, е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции - марихуана, метамфетамин и амфетамин.

Адвокатите на арестувания не оспориха съществуването на обосновано съмнение за възможна съпричастност на обвинения към разследваното закононарушение. Те мотивираха настояването за по-лека мярка с причините, че от първичното задържане на мъжа са минали повече от 4 месеца и няма заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Изтъкнато беше, че арестуваният е с чисто правосъдно минало, направил е признания, съдействал е на проверяващите органи и има непрекъснат адрес, на който обитава дружно със фамилията си.

Представителят на прокуратурата настоя мярката да не бъде променяна.

Окръжният съд, откакто се срещна с материалите по досъдебното произвеждане, и след преценка на доводите на страните счете, че все още не са налице учредения за изменение на към този момент взетата по отношение на мъжа мярка за неотклонение. В претекстовете си съдът показва, че против арестувания е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение с висока степен на социална заплаха. Акцентира се и върху наличните по делото данни, че обвиненият е популяризирал опиати измежду голям брой лица, като това е ставало и на обществено място - до жилището, в което живеел. Съдът отбелязва още, че продължителността на ареста - малко над четири месеца, все още не надвишава контури в закона оптимален период на мярката задържане под стража при обвиняване за тежко съзнателно закононарушение.Определението на Окръжния съд предстои на обжалване в 3-дневен период пред Апелативен съд - Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР