Окръжният съд в Бургас определи да бъде взета мярка за

...
Окръжният съд в Бургас определи да бъде взета мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 72-годишния мъж, убил жена си с чук

Окръжният съд в Бургас дефинира да бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Манол Манолов, притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране на брачната половинка си Яна . 72-годишният мъж й нанесъл няколко удара с чук в главата, довели до тежка черепно-мозъчна контузия, като действието е осъществено по изключително непосилен и с особена свирепост метод, регистрираха от съда. 

В правосъдното съвещание обвиненият е изразил мнение, че би трябвало да бъде арестуван под стража. Според съда, макар началния стадий на следствието, до сегашния миг по делото са събрани задоволително доказателства за аргументираност на догатката, че Манолов е осъществил закононарушението, за което е обвинен.

Съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. Манол Манолов е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Съдебната инстанция дефинира най-тежката мярка за неотклонение, поради характера и тежестта на разследваното закононарушение, по едно и също време с това и изказванията, че обвиненият страда от психологично заболяване.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период пред въззивна инстанция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР