Окръжният съд отказа да впише промените в ръководството на Южноцентралното

...
Окръжният съд отказа да впише промените в ръководството на Южноцентралното
Коментари Харесай

Съдът отказа да впише смяната в най-голямото горско предприятие на България

Окръжният съд отхвърли да впише измененията в управлението на Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) в Смолян, излиза наяве от информация в Търговския указател.
Производството е било формирано по молба на досегашния му началник инж. Ботьо Арабаджиев, защото е  обжалвал заповедта на земеделския министър проф. доктор Христо Бозуков пред Административен съд - София,с  която го освобождава от служба шеф и член на Управителния съвет.
От съда Арабаджиев е изискал също да спре регистърното произвеждане и в частта регистриране назначението на инж. Здравко Бакалов за шеф и член на УС до осъществяване на конкурс.
Определението на съда обаче е объркващо. С него се стопира регистърното произвеждане по освобождението на Арабаджиев, само че не се стопира вписването на новоназначения Бакалов.

 Уволнен шеф провокира министър Бозуков на обществен дебат Уволнен шеф провокира министър Бозуков на обществен дебат
Уволненият през вчерашния ден шеф на Южноцентралното държавно дружество в Смолян инж. Ботьо Арабаджиев кани на обществен дебат министъра на з...
Сходна е обстановката и с другия уволнен – Венцислав Чолаков. Той също има подадена тъжба в Апелативен съд – София, против заповедта на министър Бозуков за освобождението му като член на УС – представител на страната. От Окръжния съд в Смолян той е изискал да се спре вписването в Търговския указател на неговото освобождение, както и на назначението на Александър Нейчев за член на УС до осъществяване на конкурс.
В последна сметка съдът стопира единствено вписването на освободения, а отхвърля настояването да се спре вписването на новоназначения Александър Нейчев.
Определенията на съда са с вчерашна дата и подлежат на обжалване в едноседмичен период пред Апелативния съд в Пловдив.
По този метод ЮЦДП се оказва с по двама шефове и с по двама представители на страната в УС, само че всички те без пълномощия. За третия член на Управителния съвет – уволненият Николай Янчев и новоназначената Николина Чолакова, няма оповестено в Търговския указател мнение, а единствено заповедта на министъра за промяната на единия с другия.
Заповедите на министър Бозуков за промяна на цялото управление на Южноцентралното държавно дружество са факт, което значи, че тандемът Арабаджиев, Янчев и Чолаков са вън от него. Новоназначеният екип пък – Бакалов, Нейчев и Чолакова, са в сдружението, само че нито един от тримата не е вписан в Търговския указател.      
 Уволненият началник на южноцентралното горско: Недоумявам за какво, ще осъждам Министерство на земеделието и храните Уволненият началник на южноцентралното горско: Недоумявам за какво, ще осъждам Министерство на земеделието и храните
Цялото управление на „ Южноцентралното държавно дружество “ (ЮЦДП) в Смолян, на „ Северозападно държавно предприятие&...
На процедура предприятието е в безтегловност сега – без началник, защото  договорът на остарелия е преустановен, а на новия не е вписан. Новият не е законен пред нито една институция. Банката не може да му даде спесимен да вземем за пример и няма да е в положение да прави разплащания по контракти, надлежно Данък добавена стойност, нито да заплати заплати на чиновниците, когато пристигна време за това. Агенцията за публични поръчки няма да му даде достъп като възложител, с цел да разгласява съответните обявления и известия. Всичко това значи проблеми за ЮЦДП, а евентуално и наказания.  
Потърсихме за коментар новоназначения шеф Здравко Бакалов, който съобщи, че до на следващия ден ще има изясненост по какъв начин ще се подходи в тази обстановка и ще даде изказване.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР