Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Фермер взе европари, пръсна ги по казина

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против аграрни производител за корист със средства, предоставени от европейски фондове, оповестиха от държавното обвиняване.
Обвинението против И. В. е за това, че през интервала 23.12.2008 година до 21.11.2011 година, в гр. Велико Търново, употребявал не по предопределение получени финансови средства в размер на 7 982,32 лева, представляващи безплатна финансова помощ по размер 112 "Създаване на стопанства на млади фермери “ от Програма за развиване на селските региони 2007-2013г. Престъпление по член 254Б, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Съгласно контракт от 27.10.2008г. за разпределяне на финансова помощ, подписан сред Държавна фирма „ Земеделие " и И. В., фондът дава на ползвателя безплатна финансова помощ в размер на 48 892 лева Средствата са за осъществяване на заложените в бизнес-плана действия, вложения и цели, нужни за развиването на земеделското стопанство и възможни за подкрепяне. На 23.12.2008 година обвиненият е получил първия транш - 24 446 лева от Държавна фирма „ Земеделие ". При осъществени инспекции на място от чиновници на Държавна фирма Земеделие” е открито, че обвиненият е изразходил част от финансовите средства за свои потребности, не по предопределение, според контракта - направил 10 пъти покупки посредством ПОС терминал в казина, теглени са средства от банкомати и е закупил валута. В реалност част от насажденията са направени на терен, който не съставлява нов подобен, а е била употребена съществуваща, само че изоставена земеделска земя, върху която е имало към този момент трайно засадена овощна градина, което не е съгласно контракта.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР