Окръжната прокуратура във Велико Търново протестира скандалната присъда на Окръжния

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново протестира скандалната присъда на Окръжния
Коментари Харесай

Прокуратурата с крути мерки след писмото на почернения баща заради условната присъда за убиеца на сина му

Окръжната прокуратура във Велико Търново стачкува скандалната присъда на Окръжния съд в остарялата столица, с която на Антон И. от Горна Оряховица при ръководство на лек автомобил предизвикал гибелта на двама души, а трети е ранил тежко. За породената покруса на отговорния водач магистратите постановиха условно наказване, оповестява " Труд ". Само ден преди реакцията на държавното обвиняване, бащата на убития на тротоара Красимир Енев /19 г/ изрази разочарованието си от родното правораздаване в покъртително писмо, съобщи Блиц.

Янко Енев напомни, че с присъда от 2 октомври съдът е признал подсъдимия Антон И. за отговорен в това, че на 13 октомври 2017 година към 22:50 часа в железничарския град, при ръководство на лек автомобил „ Тойота “, нарушил разпоредбите за придвижване, като превишил допустимата скорост за обитаемо място от 50 км/ч, движейки се с 72 км/ч. Следствие на това не овладял автомобила, напуснал пътното платно и се качил на левия тротоар, където блъснал движещите се пешеходци Димитър Д. и Красимир Енев. Съдът е разгледал делото при изискванията на кратко правосъдно разследване и на съображение Наказателния кодекс определил на Антон И. наказване в размер на четири години и шест месеца условно с 5-годишен изпитателен период.

Същият е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от пет години. Прокуратурата е решила, че присъдата на Окръжен съд – Велико Търново, в частта по отношение на установяване размера на наказването отнемане от независимост и неговото отсрочване на осъществяването, е неправилна и незаконосъобразна. За осъщественото закононарушението в Наказателен кодекс е планувано наказване отнемане от независимост от три до петнадесет години “, обявиха от Окръжната прокуратура в болярския град. Държавното обвиняване излага в митинга си, че избраното наказване не подхожда на породения незаконен резултат – гибел на две лица и телесна щета на трето, заради което стачкува присъдата пред Апелативния съд във Велико Търново с искане да се усили наложеното наказване на подсъдимия, без използване на института на условното наказание.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР