Окръжната прокуратура във Варна задържа служителка на банка за длъжностно

...
Окръжната прокуратура във Варна задържа служителка на банка за длъжностно
Коментари Харесай

Банковата служителка от Варна присвоила 970 000 лв.

Окръжната прокуратура във Варна задържа служителка на банка за длъжностно заграбване на близо 1 млн. лв.. В продължение на 3 години тя е теглила дребни суми от разнообразни сметки на инвеститори и ги е пращала с куриерска компания на мъж от Монтана. 38-годишната жена е дълготраен чиновник на банката, работела е в отдел " Банкиране на дребно ". Сигналът за закононарушението е подаден от чиновници на банката.

Варна

По информация от прокуратурата излиза наяве, че банковата служителка е крадяла дребни суми от срочните влогове на клиентите на банката в продължение на 3 години. Парите - в размер на 970 000 лева, са били пращани на мъж от Монтана на име Мирослав Михайлов. Впоследствие проверяващите откриват, че името е подправено. Самата служителка е обяснила, че се е срещнала с въпросния мъж от Монтана по интернет, поддържали са връзка единствено по интернет и в никакъв случай не са се виждали онлайн. Парите са били пращани по пратки по куриерска компания, също така служителката е споделила, че парите са били нужни на този мъж, тъй като той е имал отговорности към лихварите.

Освен парите, присвоени от банката, дамата е предоставила персоналните си средства, персоналните средства на своите родители, теглила е заем на свое име, татко й също, и парите са били изпращани в Монтана.

Тепърва проверяващите ще открият по какъв начин са били присвоявани парите от банката, ще би трябвало да се откри и по какъв начин са били получавани колетите с парите, защото името е било подправено.
Красимир Конов - областен прокурор на Варна: Взети са разнообразни материални доказателства. Парични средства са конфискувани от адрес на трето лице, което съставлява интерес на следствието сега, към 30 хиляди лв.. Към сегашния миг се открива ролята на другите засечени лица и ще се реши към този момент дали има форма на съучастничество. Получихме цялостно подпомагане от банката, които не престават да ни спомагат и сега. Част от вложителите към този момент са наясно и текат и техни разпити сега.
Утре ще се гледа мярката на банкерката. Очаква се съдът да изиска непрекъсната мярка за задържане под стража.
 Банкова служителка от Варна беше арестувана за заграбване на близо 1 млн. лева Банкова служителка от Варна беше арестувана за заграбване на близо 1 млн. лева
Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа служителка на банка за длъжностно заграбване на близо 1 млн. лв., представляващо изключително тежък сл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР