Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа мъж за

...
Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа мъж за
Коментари Харесай

Задържаха мъж, убил жена си и опитал да прикрие престъплението

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа мъж за ликвидиране на дамата, с която живеел на фамилни начала
Под управлението на Окръжната прокуратура във Варна и с професионализма на чиновниците от престъпната полиция в ОД на Министерство на вътрешните работи е оголен и открит причинител на ликвидиране. 35-годишният Стоян Ст., който е бил притеглен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна и арестуван до 72 часа за довеждането му във Варненския областен съд, където прокуратурата ще внесе искане за установяване мярка за неотклонение „ Задържане под стража ” на обвинения.

Мъжът живеел на фамилни начала с убитата. След като направил закононарушението, той заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къща във варненско село, която обитавали. После инсценирал изгубването й. От съжителството си двамата имат три деца.

Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е в неопределеност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била оповестена незабавно за търсене с депеша на Министерство на вътрешните работи.

Роднините на 44-годишната жена също подхванали дейности за издирването й. В двора на къщата, населявана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата.

Стоян бил открит на 2 април в землянка в гориста околност зад къщата с бутилка киселина, с която желал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено. Мъжът бил арестуван и отведен в полицейското ръководство от криминалистите, където направил признания. Разкрил, че на 31 март блъснал Стоянка, душил я и откакто я умъртвил, заровил тялото й в двора, с цел да прикрие закононарушението.

Извършен е оглед на местопроизшествието с присъединяване на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, както и претърсвания и други дейности по следствието.

Окръжната прокуратура във Варна внася през днешния ден искане в съда за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на Стоян Ст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР