Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за изнудване, извършено

...
Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за изнудване, извършено
Коментари Харесай

Общински служители са в схема за изнудване

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за изнудване, осъществено от повече от две лица в съучастничество с длъжностни лица от община Варна, оповестяват от държавното обвиняване.

В ареста с мярка за неотклонение са трима от привлечените към наказателна отговорност общо шестима участници в схемата за изнудване. С мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ са основният контрольор в отдел „ Строителен надзор “ в община Варна Добри Д., варненецът Жечо Ж. и Илия Ст.

С парична гаранция от 5000 лв. е участникът в схемата Момчил Б.

Днес във Варненския областен съд се разгледаха настояванията на Окръжната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение „ Домашен арест “ на началника на отдел „ Строителен надзор “ в община Варна Иван Л. и задържане под стража – на обвинения Атанас А. Съдебният състав не почете настояванията на прокуратурата и отхвърли да вземе каквато и да е мярка за неотклонение на двамата обвинени.

В интервала от 7 юли до 31 юли, в изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество, обвинените принудили пострадалия да се разпореди със своя движимост – паричната сума от 15 000 лв., като го заплашили със срутване на недвижимия му парцел в местността Ален мак. Толкова била сумата, която била поискана, с цел да бъде оттеглена жалбата против градежа му, „ уредена “ от участниците в схемата за изнудване.

Срещу заричане от 100 лв. на 20 юли тази година жалбата в общината внесъл мъж, нает от обвинения Момчил Б. Три дни преди да бъде импортирана жалбата, по нея била осъществена инспекция от привлечения към наказателна отговорност основен контрольор Добри Д., който посетил обекта със своя колежка.

След като пострадалият подал сигнал за изнудването, чиновници на икономическа полиция в ОД на Министерство на вътрешните работи под управлението на Окръжната прокуратура във Варна пристъпили към реализация. Сумата от 10 000 лв., дадена от изнудвания, е открита и конфискувана в единия от обвинените – Момчил Б.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане за изнудване с присъединяване на длъжностни лица от община Варна не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР