Окръжната прокуратура в Шумен иска съдът да наложи най-тежката мярка

...
Окръжната прокуратура в Шумен иска съдът да наложи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за дрогирания шофьор, убил младо момиче в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен желае съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 18-годишния дрогиран водач зад кормилото на мощната кола, който аргументи гибелта на 22-годишна студентка от Шумен, съобщи Българска национална телевизия. Спътничката ѝ е в болничното заведение. Катастрофата стана в сряда на централен бул. в града, след два поредни удара сред колите.

Охранителни камери на търговски обекти са снимали жестокия удар. Влязлата към този момент в кръговото кръстовище кола, в която са били двете млади дами, е връхлетяна от движещия се по правия сектор автомобил с висока скорост. Тя се отклонява, чупи пътен знак, задната лява гума се откъсва, прекатурва се няколко пъти и пада върху другата кола.

" Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да ръководи моторно транспортно средство от пет месеца. За тези пет месеца към този момент има една санкция с фиш, което е за техническа нередовност. Скоростта му е била от 80 и повече километра в час ", съобщи Орлин Куздов, областен прокурор на Шумен.

18-годишният възпитаник от влиятелно шуменско учебно заведение в сряда не е бил в клас. Следобед се е срещнал с класната си, с цел да ѝ даде здравна записка за стоматологичен проблем. Колегите на бащата на починалото момиче излязоха с прочувствен апел в обществената мрежа - да се спре ужасът по пътищата, а родителите да обръщат повече внимание на децата си.

" Възпитанието е повода. Възпитанието не е такова, че децата да знаят да се трудят, с цел да съумеят. Когато към този момент е станал случаят, 100 години затвор да му дадат и с най-голямата сума да го санкционират, какво ще се промени. Това момиче го няма ", сподели Георги Енчев, притежател на заведението, в което работи бащата.

Енчев прикани и за отговорност на институциите за по-ефективни дейности против рецидивистите на пътя и наркодилърите, които са край учебните заведения./ФАКТИ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР