Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за

...
Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за
Коментари Харесай

72 часа арест за рецидивиста, пребил и ограбил 90-годишен дядо в Ореховица

Окръжната прокуратура в Плевен притегли като обвинен 35-годишен мъж за осъществен обир , при изискванията на рисков рецидив, на 90-годишен от плевенското село Ореховица, оповестиха от ведомството.

Рецидивистът влезнал на 12 май в дома на самотноживеещ мъж и след побой му взел наличните пари - 90 лева Извършителят е създател и на други закононарушения, притеглен е като обвинен и за тях. Той е осъждан неведнъж за закононарушения от общ темперамент.

Авторът на закононарушението се укриваше известно време. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжния съд в Плевен да му бъде наложена непрекъсната мярка " Задържане под стража ".

След случая селото бе посетено от основния прокурор Иван Гешев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, при акция против битовата престъпност, с присъединяване на полицията от Плевен. Пред публицисти Гешев тогава съобщи, че главен приоритет на прокуратурата е сензитивното понижение на случаите на битова престъпност у нас. Целта е да бъде сведена до най-малко, сходно на резултата, реализиран при закононарушенията с телефонните измами, които към този момент са единични случаи, разясни основният прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР