Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми четири молдовски гражданки

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми четири молдовски гражданки
Коментари Харесай

Хванаха молдовски гражданки за контрабанда на златни накити за 661 777 лв.

Окръжната прокуратура в Хасково притегли като обвинени четири молдовски гражданки за контрабанда на златни украшения за 661 777 лв., оповестиха от обвиняването.

На 19 март, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дойде автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Молдова.

В същият пътували петима молдовски жители - лидерът и четири дами. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция.
 Прокуратура
При осъществената такава в два броя възглавнички, сложени на задната седалка митническите чиновници разкрили, укрити пакети , съдържащи произведения от жълт метал. При последвалия персонален обзор на четирите пътничките в бельото на всяка от тях също били открити пакети с украшения от жълт метал.

При направената от вещото лице експертиза се открива, накитите в общо количество от 5255,20 грама са от 14 и 21-каратово злато и са на стойност 661 777 лв.

Контрабандните златни украшения са били арестувани. По случаите са били формирани досъдебни производства, следствието по които се организира от проверяващ митнически контрольор.

Молдовските гражданки са привлечени към наказателна отговорност.  Спрямо всяка една от тях е била взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР