Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с
Коментари Харесай

Над 100 кг хероин се опита да пренесе мъж през Капитан Андреево

Окръжната прокуратура в Хасково притегли като обвинен 38-годишен мъж с френско и турско поданство за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната хероин с тегло 104,940 кг и хашиш с брутно тегло 0,090 кг на обща стойност 9 445 050 лв., оповестиха от обвиняването.

Предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай. По случая се води следствие. На 15 август, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " от Турция в България влезнал автомобил, с непозната регистрация.

С него за Франция пътували обвиненият и фамилията му, в това число и домашните им любимци - две кучета. По метода „ разбор на риска “ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция.

В тайници в пода под предните седалки на транспортното средство и в аварийна гума на автомобила митническите чиновници разкрили укрити 210 пакети. 209 от тях съдържали ярко бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Контрабандираните наркотични субстанции и лекият автомобил са конфискувани. С разпореждане на прокуратурата той е арестуван за период до 72 часа. Разследването по случая продължава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР