Окръжната прокуратура в Бургас е възложила допълнителни действия по вече

...
Окръжната прокуратура в Бургас е възложила допълнителни действия по вече
Коментари Харесай

Прокуратурата иска допълнителни действия по проверката на плаж "Смокиня"

Окръжната прокуратура в Бургас е упълномощила спомагателни дейности по към този момент почналата инспекция на плаж " Смокиня " поради разораването на дюните.Те са към община Созопол, Министерство на вътрешните работи и районната ревизия по околната среда и водите. Жители на града изпратиха протестно писмо до няколко институции, в което показват паниката си от протичащото се на плажа.Те са недоволни от констатацията на екоинспекцията, че няма наранени дюни, изясни техният представител Аспасия Порожанова:

" Провокира ни това, че за втора година не престават безчинствата на наемателите по плажовете към Созопол и в съответния случай " Смокиня ". Информацията от пресата е, че там ще се строи огромен нощен увеселителен бар. Това са неща, несъвместими с туризма и спокойствието. В града се приказва, че от Слънчев бряг, защото там няма туристи от последните едно -две лета, се трансферират на юг, при нас. Аз персонално попаднах във фейсбук на човек, който към този момент прави реклама. Дали е по този начин или не е по този начин, в действителност е второстепенно. Първостепенно е, че концесионерите нарушават концесионните си контракти и, под претекст че се грижат за чистотата на пясъчната линия, вършат безобразни неща по тези плажове. Това е значителното ".

Гражданите са се срещнали с спомагателните дейности, предоставени от Прокуратурата, посочи още Порожанова:

" Тя указва на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда да създадат неотложно инспекция, която да откри - налице ли са осъществени строителни действия на територията на плажна линия на морски плаж " Смокиня ". Реализирано ли е строителство или са сложени преместваеми обекти и те съобразени ли са със заложените и разрешителни условия и предопределения. Това е доста значимо. Защото имаме отговор на министъра на туризма, която декларира, че тези преместваеми обекти, като терен, са утвърдени през 2018 година и няма постъпило ново искане за изменение. Как ще се направи огромно заведение там? Самият концесионер сподели пред нас, че старите били в доста неприятно положение, по тази причина ще създадат нови, само че не сподели, че ще ги окрупняват ".

Аспасия Порожанова акцентира, че жителите разискват провеждането на митинг и запознаването на новите депутати и президента с проблема.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ

/ Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР