Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата

...
Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка по случая с починалите родилка и бебе в Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград стартира инспекция по случая с умрялата родилка. Това съобщи представителят Георги Мадолев. Той добави, че в прокуратурата не са постъпили тъжби или сигнали по случая, а следствието е почнало след оповестени материали в медиите.

Ще се ревизира какви са аргументите за гибелта на дамата и бебето ѝ. Назначена е и инспекция в болничното заведение в Благоевград от Медицински надзор-София.

Жената умря по време на планувано раждане незабавно след слагане на упойката. Направената аутопсия за в този момент не дава информация за аргументите, довели до съдбовния край. До седмица се чака да бъдат подготвени хистологичните проучвания, които ще би трябвало да покажат от какво е умряла младата жена.

По случая е назначена и вътрешна инспекция в здравното заведение. На родилката не е бил изработен тест дали не е алергична към упойващото вещество преди то да е било сложено. От здравното заведение споделиха, че постоянно се разпитват пациентите дали имат алергии и се вършат съвещания с анестезиолог. Родилката е била лекувана преди 3 месеца от Ковид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР