Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата

Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата ...

Прокуратурата започва проверка по случая с починалите родилка и бебе в Благоевград


Окръжната прокуратура в Благоевград започва проверка по случая с починалата родилка. Това заяви говорителят Георги Мадолев. Той добави, че в прокуратурата не са постъпили жалби или сигнали по случая, а разследването е започнало след публикувани материали в медиите.

Ще се проверява какви са причините за смъртта на жената и бебето ѝ. Назначена е и проверка в болницата в Благоевград от Медицински надзор-София.

Жената почина по време на планирано раждане веднага след поставяне на упойката. Направената аутопсия за сега не дава информация за причините, довели до фаталния край. До седмица се очаква да бъдат готови хистологичните изследвания, които ще трябва да покажат от какво е починала младата жена.

По случая е назначена и вътрешна проверка в здравното заведение. На родилката не е бил направен тест дали не е алергична към упойващото вещество преди то да е било поставено. От здравното заведение казаха, че винаги се разпитват пациентите дали имат алергии и се правят консултации с анестезиолог. Родилката е била лекувана преди 3 месеца от Ковид.

Източник: bnt.bg