Окръжната прокуратура в Благоевград е започнала наказателно производство за представяне

...
Окръжната прокуратура в Благоевград е започнала наказателно производство за представяне
Коментари Харесай

Александър Манолев следствен за данъчни престъпления и злоупотреба с европари

Окръжната прокуратура в Благоевград е почнала наказателно произвеждане за показване на данни с погрешно наличие и нецелево разходване на средства от Европейски Съюз по случая с някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Той подаде оставка през вчерашния ден с претекста " по моралния стандарт на ГЕРБ ", откакто стана ясно, че прокуратурата се е сезирала по медийни изявления за корист от негова страна с евросредства и е сезирала КПКОНПИ по случая.  Върховната касационна прокуратура е изпратила събраните досега материали на Окръжната прокуратура в Благоевград, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг. 
Прокуратурата е открила, че Манолев не е бенефициент по контракта за разпределяне на средства за къща за посетители. Контрактът е бил подписан с Едноличен търговец Ана Димитрова - Агро трейд. Но е открито също, че Манолев е учредил право на градеж с два поредни нотариални акта в интерес на Едноличен търговец Агро трейд - построяването на къщата за посетители. Той е дал чартърен на Ана Димитрова личното си лозе с повърхност 9-10 дка. Договорът за наем е подписан преди Димитрова да навърши пълноправие и в качеството си на физическо лице. Има съмнение, че Ана Димитрова е подставено лице. Прокуратурата в Благоевград ще проверява и данъчни закононарушения, изясни Арнаудова.
Установено е още, че Манолев като шеф на комерсиално сдружение, на което е притежател, е дал на Едноличен търговец Агро трейд заем в размер на 700 хиляди лева. 
От отговор на министъра на земеделието излиза наяве, че Александър Манолев е член на УС на Държавна фирма " Земеделие " в интервала 19 юли 2017 година до през днешния ден, когато е бил освободен. След информация излиза наяве, че Държавна фирма " Земеделие " следва да реализира петгодишен мониторинг дали отпуснатите средства се употребяват по предопределение, който завършва на 18 октомври тази година. 
Като член на УС Манолев е имал функционалности по ръководство и надзор на средствата на фонда, осъществяващ надзор за целевото им разходване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР