Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа молдовския гражданин

...
Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа молдовския гражданин
Коментари Харесай

Задържаха молдовец за контрабанда на билкови сексуални стимуланти

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за период до 72 часа молдовския жител Д.М. Той е упрекнат за това, че незаконно пренесъл през границата на страната артикули за търговски цели в огромни размери - билкови полови стимуланти и хранителни артикули. Престъплението е осъществено на 23.11.2021 година на ГКПП-Лесово, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „ д “ от Наказателен кодекс.

Стоковата контрабанда е открита с помощта на отличните дейности на митническите чиновници, работещи на граничния пункт.

По време на следствието е открито, че общата стойност на контрабандните артикули възлиза на 165 699 лв.. Те са били сложени в товарен автомобил, ръководен от обвинения, който идва от Турция.
свързани новини1724на 08.11.2021
Д.М. е заявил, че транспортира групажна стока от Турция за Русия. Митническите чиновници селектират транспортното средство за щателна митническа инспекция, при която сред заявените артикули са открити недекларирани 7 825 опаковки паста в две разновидности, като и двата продукта съставляват полови билкови стимуланти. В товара са открити също и недекларирани 5100 опаковки орехова паста, както и 700 броя артикул от пчелен мед.

Недекларираните общо 13 625 опаковки с контрабандно пренасяни артикули са конфискувани.

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР