Окръжна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за ПТП със загинал пешеходец

Окръжна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.Д. (на 24 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ б ”, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 Наказателен кодекс.

Обвиняемият е дееспособен лидер на МПС от 2018 година

На 24.11.2021 година Д.Д. управлявал лек автомобил, м. „ Ауди “, в гр. Враца. Движел се по бул. „ Васил Кънчов “ в посока изхода на града за гр. Монтана. В региона на номер 20а карал със скорост 70 км/ч, при позволената до 50 км/ч.

По същото време на платното за придвижване навлязла Ц.Ц., като подхванала секване на булеварда в мястото без обозначена пешеходна пътека. Управляваният от обвинения автомобил с предната челна част блъснал дамата. Пострадалата паднала в началото върху панорамното стъкло, а след това на асфалтовата настилка.

Водачът възприел удара, само че не спрял, с цел да остане на мястото на произшествието. Вместо това ускорил и траял в посока с. Нефела. Придвижил се до покрайнините на селото, където в местността „ Градините “ до гробищния парк укрил автомобила. Същата вечер напуснал страната, като се завърнал няколко дни по-късно.

След подаден сигнал на телефон за незабавни случаи за потърпевша жена на място дошъл здравна екип, който я транспортирал до болнично заведение. Вследствие на тежко травматично увреждане Ц.Ц. умряла.

В хода на следствието е бил открит и конфискуван като материално доказателство управляваният от обвинения автомобил. Колата е била заключена и без регистрационни номера.

С дейностите си Д.Д. нарушил разпоредбите за придвижване, което довело до невъзможността навреме да схване пешеходеца и надлежно да извърши задължението си да понижи или да спре при зародилата заплаха.

Обвиняемият е осъждан за шофиране след приложимост на наркотични субстанции. Предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие със починалата жена е осъществено от него в изпитателния период на предходното наказание. По делото е открито, че за интервал от 3 години, след придобиване на право за ръководство на МПС, Д.Д. е направил 14 разнообразни нарушавания на Закона за придвижването по пътищата. Спрямо него са издадени 5 заповеди за насилствени административни ограничения, с които неколкократно краткотрайно е отнемано свидетелството му за ръководство на МПС.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР