Окръжна прокуратура-Враца привлече към наказателна отговорност двама, опитали да отвлекат

...
Окръжна прокуратура-Враца привлече към наказателна отговорност двама, опитали да отвлекат
Коментари Харесай

Извънредно! Задържаха двама за опита за покушение над Валери Дебелия във Враца, правили се на полицаи

Окръжна прокуратура-Враца притегли към наказателна отговорност двама, пробвали да отвлекат предприемача Валери Тодоров, прочут като Валери Дебелия.
Извършеното от тях действие е квалифицирано по член 142, алинея 2, т. 1, 2 и 6, вр. алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Извършителите на закононарушението са били открити и арестувани след извършени дейни дейности по следствието.
Досъдебното произвеждане по случая е било формирано в деня на получен сигнал за нахлуване на телефон 112. Вечерта на 20.07.2021 година, на ул. “Димитраки Хаджитошев” във Враца, 49-годишният Валери Тодоров бил спрян от четирима маскирани лица, показали се като чиновници от състава на Министерството на вътрешните работи. Мъжът бил улучен от тях с електрошоков апарат в региона на гърдите. Нападателите създали опит за задържането му, който се оказал несполучлив заради интервенция на очевидец на протичащото се. За опита за нападение тогава заяви първо организация BulNews.



Незабавно са били подхванати дейности по откриване на закононарушението. В резултат на събрани доказателства самоличността на двама от нападателите на Вaлери Тодоров е открита и те са арестувани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години).
Извършени са претърсвания на няколко адреса в разнообразни градове на страната. Иззети са движимости, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.
Днес, 16.10.2021 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура-Враца обвинените Д.Д. и П.Т. са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за налагане на ограничения за неотклонение “задържане под стража” по отношение на двамата.
За осъщественото от обвинените действие законът планува наказване “лишаване от свобода” за период от 7 до 15 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР