Окръжна прокуратура-Враца даде 18 години затвор за мъжа, който през

...
Окръжна прокуратура-Враца даде 18 години затвор за мъжа, който през
Коментари Харесай

18 години затвор за мъжа, подпалил жена си, докато спи

Окръжна прокуратура-Враца даде 18 години затвор за мъжа, който през септември предходната година подпали жена си, до момента в който спи във врачанското село Три кладенци.

Подсъдимият Н.П. (на 53 години) от дълги години живеел на фамилни начала с Т.П. в къща в с. Три кладенци, област Враца. Знаело се, че той постоянно злоупотребявал с алкохол, в резултат на което ставал нападателен и упражнявал физическо принуждение върху дамата.

Вечерта на 15 септември един от синовете им минавал с компания наоколо до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея пушек. До външната чешма се намирала майка му, която се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял подсъдимият Н.П., който не оказвал никаква помощ на дамата. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на протичащото се подали сигнал на телефон 112, като в това време пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Т.П. съумяла да им показа, че била полята с бензин и запалена от Н.П., до момента в който била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ. Пострадалата била превозена до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно отграничено – легло в спалното помещение.

Извършителят на незаконното действие се укрил, само че бил открит и арестуван на идващия ден.

Вследствие на тежката контузия и настъпилите затруднения потърпевшата Т.П. умряла. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че дамата имала изгаряне на 91% от общата телесна повърхнина, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е установено съществуване на кръвонасядания по шията на потърпевшата, евентуално получени при опит за душене с ръце.

Съдът призна подсъдимия Н.П. за отговорен и му наложи наказване от 18 години " отнемане от независимост “ при " непоколебим “ режим на изтърпяване.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР