Окръжна прокуратура-Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно

...
Окръжна прокуратура-Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно
Коментари Харесай

ОП – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътнотранспортно произшествие на кръгово кръстовище с пострадали две жени, една от които e починала

Окръжна прокуратура-Шумен управлява досъдебно произвеждане по отношение на тежко пътно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и има породена междинна телесна щета при ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции.

Във връзка със случая е арестуван 18-годишният Ж.К, управлявал един от колите.

Около 21,20 часа на 28 септември 2022 година на бул. „ Цар Симеон Велики “ в град Шумен зародило пътнотранспортно произшествие с присъединяване на два леки автомобила. Вследствие на зародилия случай 22-годишната лидерка на едното транспортно средство е умряла, а возещата се до нея пътничка е настанена в МБАЛ-Шумен със междинна телесна щета.

Веднага след конфликта 18-годишният Ж.К. е тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като тестът за опиати е отчела позитивен резултат. Ж.К. е дееспособен лидер от близо 5 месеца. По данни на неговия сателит младежът е карал със скорост по-висока от оптимално допустимата в градски условия и за малко е отвлякъл вниманието си от пътната конюнктура. Ж.К. е арестуван незабавно след произшествието.

Работата по случая продължава, назначени са голям брой експертизи, с които да се изяснят аргументите и събитията, довели до съдбовния конфликт. Предстои покачване на обвиняване на младия мъж, както и задържането му за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на него.

Административният началник на Окръжна прокуратура-Шумен – областен прокурор Орлин Куздов, даде информация за случая на брифинг през днешния ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР