Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Б., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Б., на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на двама души, ощетили 216 човека с 3 645 598 лв. чрез незаконна кредитно-спестовна кооперация

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Г.Б., на 61 година, и по отношение на 59-годишната И.Б., за това, че в съучастничество, като причинители, от името на Кредитно-спестовна кооперация „ Дупнишка известна каса “-Пловдив, без съответното позволение са правили по занимание банкови покупко-продажби, за които се изисква такова позволение по закон, като обществено привлекли на влог разнообразни суми от общо 216 потърпевши лица, като от тази активност им предизвикали обилни вреди, от неизплатени импортирани от тях парични средства като главници, в общ размер на 3 645 598 лв. – закононарушение по член 252 ал.2 във вр. алинея 1 във вр. чл.20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Г.Б. и И.Б. са предадени на съд и за това, че в интервала от 15 януари 2010 година до 20 януари 2015 година в гр. Дупница, обл. Кюстендил, откакто се сговорили авансово, 10 пъти направили покупко-продажби с имущество – пари, като знаели все още на приемането им, че е добито посредством закононарушение по член 252 ал.2 във вр. алинея 1 във вр. член 20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, като сключили контракт за заем сред КСК „ Дупнишка известна каса “, представлявана от обвинения Г.Б. – ръководител, като кредитор, който дал заем на обвинената И.Б. за инвестиция в строителството на жилищна постройка в гр. Сапарева баня и за строителството на къща за гости-хотел в гр. Сапарева баня, за общо 1 458 828 лв., като имуществото – парите са в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък – закононарушение по чл.253 ал.5 във вр. алинея 3 т.1 и т.2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.
Г.Б. и И.Б. са предадени на съд и за това, че от 25 март 2011 година до 30 март 2016 година в гр. Кюстендил и гр. Пловдив, Г.Б., в качеството си на ръководител и представляващ КСК „ Дупнишка известна каса “, и И.Б., като данъчно задължени лица, при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като причинители, избегнали установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 135 702 лв. годишен корпоративен налог, като удостоверили лъжи в подадени годишни данъчни заявления за финансовите от 2010 година до 2014 година до Търговско дружество на НАП-гр. София, офис Кюстендил и за финансовата 2015 година до Търговско дружество на Национална агенция за приходите - гр. Пловдив, както се изискват по закон – закононарушение по член 255 ал.3 във вр. алинея 1 т.2 във вр.чл.26 ал.1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото са разпитани очевидци, конфискувани материални доказателства, осъществени експертизи и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР