Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо бившия началник

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо бившия началник
Коментари Харесай

Обвиниха бившия началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на някогашния шеф на районно управление (на МВР) – Асеновград Димчо Темелков за общо 7 закононарушения в качеството му на чиновник в Районното ръководство и водач в частно сдружение. Първото - на 14 август 2015 година, в гр. Асеновград, обл. Пловдив, като полицейски шеф е спомогнал пет лица, направили кражба, да избегнат по отношение на тях наказателно гонене. След като лицата са били арестувани от полицейски патрул е наредил да бъдат освободени, като не са им отнети, добитите посредством кражбата движимости.
Димчо Т. е предаден на съд и за това, че на 29 август 2015 година, в гр. Асеновград, обл. Пловдив, е приел предложение от друго лице за подарък – „ да почерпи “, с цел да упражни въздействие върху длъжностно лице – проверяващ служител на реда от районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград, във връзка със службата му – да освободи арестувано лице от гр. Асеновград – закононарушение по член 304б, алинея 1 от Наказателния кодекс. Бившият началник на полицията е предаден на съд и за това, че през интервала от 13 март 2014 година до 13 юли 2015 година в гр. Асеновград при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние, не е извършил отговорностите си и е превишил правата си, като в 16 случая не е записал известие до районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград за осъществени закононарушения от общ темперамент по заявки на разнообразни лица, не е провел оперативно-издирвателна активност, не е направил инспекция по постъпилото известие и не е докладвал материалите в Районна прокуратура-Асеновград, като е приел, че не са налице задоволително данни за осъществено закононарушение и макар съществуването на такива данни е прекратил преписката.
В други 11 случая получените сигнали за осъществени закононарушения не са били регистрирани и по тях не е осъществявана инспекция и не ги е докладвал в Районна прокуратура -Асеновград, като горните действия е направил за да набави за себе си полза – повишение на оценката му като началник на районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград, кариерно израстване и приемане на поощрения и награди.
Димчо Т. е предаден на съд и за това, че през интервала от 24 януари 2015 година до 3 юли 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице и в кръга на службата е съставил публични документи, касаещи активността на чиновниците на районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград, в които е удостоверил погрешни условия, че в отчетния интервал са били получени по-малко от действителния брой сигнали за осъществени закононарушения от общ темперамент, за да бъдат употребявани документите пред управлението на ОД на МВР-Пловдив – закононарушение по член 311 ал.1 по отношение на чл.26 алинея 1 от Наказателния кодекс. По делото на съд са предадени и: Ангел Ч., на 46 година, за това, че на 14 септември 2015 година, в качеството си на длъжностно лице – водач на товарен камион в „ КМД “ ЕООД-Пловдив, незаконно е присвоил непознати движимости – 21 литра гориво, благосъстоятелност на „ КМД “ ЕООД-Пловдив, връчени му в това качество да ги пази и ръководи - закононарушение по член 201 по отношение на чл.93 т.1 писмен знак „ б “ от Наказателния кодекс, както и Иван Б., 49 година, за това, че в интервала от 1 март 2015 година до 14 септември 2015 година в гр. Пловдив и гр. Асеновград, като чиновник в бранш „ Криминална полиция “ към районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград, е пропуснал да извърши навреме длъжностите, които му постанова службата, като не е направил първични дейности по следствие, по отношение на наказателно гонене по чл.201 по отношение на чл.93 т.1 писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс, за да избави другиго –Ангел Ч. от наказване - закононарушение по член 288 от Наказателния кодекс, Иван Б. е предаден на съд и за това, че на 14 септември 2015 година за да набави за себе си и за другиго – Ангел Ч., имотна полза е придобил и спомогнал да бъдат отчуждени непознати движими движимости - 21 литра дизелово гориво, за които знаел, че са добити от Ангел Ч. посредством закононарушение по член 201 по отношение на член 93 т. 1 б. „ б “ от Наказателен кодекс – закононарушение по член 215 алинея 1 от Наказателния кодекс.
По делото са разпитани 128 очевидци, назначени експертизи, конфискувани материални доказателства и други Най тежкото, планувано от закона, наказване за закононарушенията, в които Димчо Т. е упрекнат е отнемане от независимост от две до осем години, като за част от действията се планува и наказване отнемане от права. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Ангел Ч. е упрекнат, е отнемане от независимост до осем години, както и отнемане от права. Най-тежкото, планувано от закона, наказване за закононарушенията, в които е упрекнат Иван Б. е отнемане от независимост от една до шест години, както и отнемане от права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР