Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт, спрямо 43-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт, спрямо 43-годишен мъж
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж, удушил жертвата си и напъхал тялото й в ракла

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт, по отношение на 43-годишен мъж за съзнателно ликвидиране. Той е упрекнат в това, че преди към година в землището на Сопот, Пловдивско, съзнателно е умъртвил 40-годишна жена. В документите се показва, че убийството е осъществено с особена свирепост.
Убиецът и жертвата му се познавали още от 2001 година Те служили дружно в Българска войска – във военно отделение в Карлово. Поддържали колегиални връзки. По-късно мъжът отишъл да работи в различен град, като боен инструктор. Няколко години по-късно, той напуснал армията и през 2016 година се върнал да живее в Сопот. През 2018 година двамата още веднъж възобновили контактите си, като се свързали посредством обществените мрежи, като посред им имало единствено другарски връзки. Обвиняемият помагал на 40-годишната жена във връзка със задочното й образование в сержантски лицей.
В средата на ноември предходната година тя споделила на някогашния си сътрудник, че лекият й автомобил, марка „ Фиат ", е развален. Мъжът предложил да й вземе колата, с цел да я прегледа и в случай че има опция да я ремонтира, при което тя се съгласила. След като отстранил повредите, обвиненият тествал автомобила, само че моторът се развалил и той към този момент не можел да се движи на личен ход. Мъжът решил, че колата е амортизирана и ремонтът ще коства по-скъпо в сравнение с себестойността й. Затова решил да я съобщи за остаряло желязо в пункт за вторични първични материали и да резервира парите за себе си. За желанието си не съобщил на собственичката. Така и направил.
На 22.11.18 година той откарал автомобила до пункт за остаряло желязо и за него получил малко над 300 лв.. Седмица по-късно обвиненият се свързал с дамата и й декларирал, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в населяваната от него едноетажна къща в землището на Сопот. Там килърът съобщил на жертвата истината - че зародила щета в колата, която не можел да в профил и по тази причина я е предал в пункт за вторични първични материали.
Заради случилото се двамата се скарали. По време на абсурда обвиненият нанесъл удар в региона на лицето на някогашната си колежка и почнал да я души с ръце и да я притиска в региона на гръдния панер. Тогава дамата изпаднала в безпомощно положение. За да прикрие следите, причинителят сложил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата. Затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да попречва свободното отваряне.
Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната гибел на 40-годишната жена, в резултат на задушаването й с ръце от обвинения и от неналичието на О2 в раклата. След действието, килърът напуснал къщата. Около 10 дни по-късно той е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. При осъществения оглед на местопроизшествието самият обвинен е показал на полицейските чиновници мястото, където бил сложил тялото на дамата. По делото са направени голям брой експертизи. Разпитани са очевидци, конфискувани са и материални доказателства и други. Срещу мъжа е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР