Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай
Коментари Харесай

Лоши новини за Тунджай, който простреля авера си, защото опипвал жена му

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 22-годишния Тунджай Филипов за това, че направил опит съзнателно да умъртви другиго, като действието е останало незавършено, заради независещи от волята на дееца аргументи, и за това, че е държал огнестрелно оръжие, без да има за това съответно позволение.

На 1 януари 2018 година, в Пловдив, обвиненият Тунджай Филипов отишъл в дома на майка си, с цел да й изиска пари за цигари. Нея я нямало и той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и дамата, с която живеел. Малко по-късно към тях се включил и потърпевшият Николай Пенчев, на 36 година, като двамата мъже седнали да се почерпят с алкохол.

След към един час обвиненият излязъл и отишъл до другата стая, откъдето взел нелегално притежаван револвер, марка „ Ekol”, който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола. Николай стоял прав до вратата на стаята. Обвиняемият насочил револвера в коремната област на Николай и възпроизвел изстрел. Пострадалият паднал на земята, като двете дами, които били в стаята, го вдигнали и хванали от двете страни, след което го извели от вкъщи и завели до къщата му, намираща се на същата улица.

Те го оставили в двора. Пострадалият почнал да вика за помощ. Свидетелка го чула и се обадила на тел. 112. В болничното заведение била осъществена животоспасяваща интервенция на Николай. Според съдебно-медицинската експертиза пострадването в коремната област е предизвикало разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства. Спрямо обвинения Тунджай Филипов е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража”. Най-тежкото планувано наказване за закононарушенията, в които е упрекнат Тунджай Филипов, е отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Както БЛИЦ заяви, по първични данни двамата са имали персонален спор и се стигнало до скандал. В дъното на абсурда била дамата на единия, която другият опипвал.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР